BeneFietsConcert 31 mei ‘t Dorpshuus Varsselder

Op vrijdag 31 mei wordt er een BenefietsConcert georganiseerd met medewerking van Villa Zeno, Gijs Wilbrink (Tenement Kids) en DJ Eric Schuurman. De opbrengsten van deze avond zijn bestemd voor onderzoek naar Cystic Fibrosis (taaislijmziekte).

Cystic Fibrosis (CF), ook wel taaislijmziekte genoemd, is een ongeneeslijke, erfelijke aandoening waar ongeveer 1400 mensen in Nederland aan lijden. Bij mensen met taaislijmziekte wordt het lichaamseigen slijm dat nodig is bij onze spijsvertering en in vitale organen, steeds taaier. Cystic Fibrosis is vooralsnog niet te genezen. Behandeling met medicijnen, fysiotherapie én speciale voeding kan de kwaliteit van leven verbeteren. Voor mensen met CF is het goed om (dagelijks) te sporten. Dit houdt hun conditie op peil en verhoogt hun weerstand. In sommige gevallen is een longtransplantatie onvermijdelijk. Medicijnen kunnen CF niet genezen, maar zijn gericht op levensverbetering. De hoop van patiënten en hun ouders is nu gevestigd op nieuwe technieken of medicijnen waarmee de negatieve effecten van CF bestreden of opgeheven kunnen worden. Of en de mate waarin symptomen optreden, verschilt van persoon tot persoon. Dat maakt Cystic Fibrosis een moeilijke en onzekere ziekte om mee te leven. De gemiddelde levensverwachting van patiënten met CF is 40 jaar.

Het BeneFietsConcert maakt deel uit van een reeks activiteiten die team Balance organiseert met als hoogtepunt hun deelname aan CF Champs op 29 juni 2013. CF Champs is een uitdagende fietstocht van 440 kilometer, binnen 24 uur,  door Nederland. De route dit jaar zal een rondje langs een zevental CF centra zijn. Team Balance zal met zeventien teamleden aan de start verschijnen om deze tocht te volbrengen. Daarnaast zullen diverse supporters van het team actief zijn om de teamleden te ondersteunen op alle noodzakelijke vlakken.

slide dorpshuus