Hajon Westerveld

SONY DSC

Mijn naam is Hajon Westerveld 40 jaar, ondernemer, voorzitter van een groot regionaal popfestival, sportfanaat, getrouwd, vader van een tweeling van 3 en CF patiënt. Al zie ik dat patiënt zijn misschien iets anders dan gemiddeld….. 😉 hoewel ik liever geen CF patiënt was natuurlijk heeft het me ook gemaakt en gebracht waar ik nu ben.

Sport en met name het fietsen is een belangrijk deel van mijn dagelijks bestaan, natuurlijk omdat dit noodzakelijk is om mijn conditie op het niveau te houden waar ik het ongeveer wil hebben. Om een trainingsdoel te hebben stel ik mijzelf elk jaar een (aantal) doelen….. voor dit jaar kwam CF Champs in beeld, 440 km fietsen binnen 24 uur. Moet kunnen dacht ik…. maar dat lukt me niet alleen. Gevoelsmatig was het moment gekomen waarop ik zelf actief iets moest/wou gaan doen om mensen bekend te maken met CF. Nadat het idee gedeeld was met een aantal medesporters ging het snel en werd team Balance een feit.

We proberen zoveel mogelijk sponsoren te vinden om op die manier geld beschikbaar te krijgen voor onderzoek naar Cystic Fibrosis omdat dit heel hard nodig is en daar wil ik graag een heel eind voor fietsen. Verder doe ik dit voor alle medepatiënten die er intussen niet meer zijn en voor alle jonge kinderen die nog niet de kans krijgen om volwassen te worden.

30 juni om uiterlijk 12 uur wil ik, samen met team Balance, aan de finish staan van de CF Champs de steun die hiervoor vanuit het team komt is heel bijzonder, dit zal een grote invloed hebben op het eindresultaat.